vliegtickets naar Aruba met KLM naar Aruba met TUI naar Aruba Reina Beatrix Airport (AUA) goedkope vliegtickets naar Aruba links over ons

Aruba informatie

Aruba tips en informatie vind je onder andere op de volgende sites:
Aruba toerisme
Aruba informatie
alles over Aruba

 

Douane regels

Bij aankomst op Aruba mag je per volwassene gelden de volgende limieten voor belastingvrije invoer:
- 200 sigaretten of 50 sigaren
- 1 liter sterke drank of 2,25 liter wijn of 3 liter bier
- maximaal $ 10.000 aan geld en waardepapieren (of gelijkwaardig)
Je kunt bij aankomst op Aruba Beatrix Airport tax free winkelen. Deze winkel bevindt zich bij de bagagebanden.

 

Visum info Aruba

Als houder van een geldig Nederlands paspoort (minstens 3 maanden geldig op het moment van aankomst in Aruba) heb je geen visum nodig. Wel moet je een immigratiekaart invullen en wordt er een inreisvisum in je paspoort gestempeld.

 

Aruba Reina Beatrix Airport (AUA)

Aruba telt één internationale luchthaven: Aruba Reina Beatrix Airport. Dit vliegveld ligt aan de zuidkust van Aruba, net iets ten oosten van hoofdstad Oranjestad. Als je aanvliegt op Aruba dan kun je Oranjestad aan de linkerkant zien liggen. Aruba Reina Beatrix Airport is een kleine luchthaven. Het is van alle gemakken voorzien zoals restaurants, bars, winkeltjes en tax free shops. Bij aankomst op de luchthaven is er nog een mogelijkheid om belastingvrije aankopen te doen in het winkeltje bij de bagagebanden, voor de douane. Je zult bij aankomst merken dat het hele stuk vanaf de gate totdat je buitenstaat vrij klein is.

Aankomst op Aruba
Als je eenmaal buiten staat zijn er een tweetal manieren om naar je eindbestemming op Aruba te gaan, tenzij je door bekenden opgehaald wordt van het vliegveld. Wie zelf wil rijden kan ervoor kiezen om een auto te huren. Dat kan bij de kantoortjes die buiten tegenover de aankomsthal liggen. Bij de uitgang staan er ook regelmatig mensen van autoverhuurbedrijven die geen auto's bij de luchthaven hebben staan. Na een akkoord over prijs en huurtermijn brengen ze je naar hun kantoor iets verderop, waar alle afgehandeld wordt. Bij deze bedrijven zijn de tarieven vaak wat gunstiger en onderhandelbaar. De auto's zijn vaak wel ouder dan de huurauto's die de grotere verhuurbedrijven inzetten. Een tweede manier om naar Oranjestad, Palm Beach, Eagle Beach of elders op Aruba te reizen is per taxi. Taxi's zijn volop beschikbaar. Er worden vaste tarieven per rit gehanteerd. Deze zijn terug te vinden op bordjes bij de taxi's.

 

Vertrek vanaf de luchthaven
Indien je naar Nederland of één van de andere eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen vliegt dan moet je het linker gebouw hebben van de terminal. Het middelste is voor arrivals (aankomsten), het rechtergebouw is bestemd voor vertrekken naar de Verenigde Staten van Amerika. In het gebouw waar je incheckt zijn verder geen voorzieningen. Houd er rekening mee dat je bij sommige vluchten eerst nog vertrekbelasting moet betalen na het inchecken. Bij KLM en Arke is dat niet van toepassing, daarbij is de luchthavenbelasting inbegrepen in de ticketprijs. Na het inchecken moet je door de rechterdeur naar de paspoortcontrole en aansluitend de veiligheidscontrole. Vlak daarvoor heb je nog een restaurant/bar, toiletten en een enkel winkeltje. Na de security check heb je een vrij ruim aanbod aan tax free winkels voordat je bij de vertrekgate komt. Omdat de luchthaven van Aruba vrij kleinis heb je minder tijd nodig dan op Schiphol voor het stuk van aankomst op het vliegveld tot aan de gate. Wel kan de wachtrij voor het inchecken van grotere vliegtuigen zoals KLM en Arke wat langer zijn. Zorg ervoor dat je minimaal 2 uur voor vertrek op het vliegveld bent. Voor vluchten naar Curaçao kun je ruim een uur aanhouden.

Aruba Reina Beatrix Airport

 
 
Vliegtickets Aruba

vliegtickets naar Aruba
met KLM naar Aruba
met TUI naar Aruba
Reina Beatrix Airport (AUA)
goedkope vliegtickets naar Aruba
handige Aruba sites
over ons

Vliegtickets boeken

Voordelige vliegtickets naar Aruba boek je via de volgende sites:
TUI vliegtickets naar Aruba

 

Disclaimer
De informatie die op www.vliegticketsdaruba.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Lees alles over ons cookiebeleid.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door vliegticketsaruba.info