vliegtickets naar Aruba met KLM naar Aruba met TUI naar Aruba Reina Beatrix Airport (AUA) goedkope vliegtickets naar Aruba links over ons

Aruba informatie

Aruba tips en informatie vind je onder andere op de volgende sites:
Aruba toerisme
Aruba informatie
alles over Aruba

 

Douane regels

Bij aankomst op Aruba mag je per volwassene gelden de volgende limieten voor belastingvrije invoer:
- 200 sigaretten of 50 sigaren
- 1 liter sterke drank of 2,25 liter wijn of 3 liter bier
- maximaal $ 10.000 aan geld en waardepapieren (of gelijkwaardig)
Je kunt bij aankomst op Aruba Beatrix Airport tax free winkelen. Deze winkel bevindt zich bij de bagagebanden.

 

Visum info Aruba

Als houder van een geldig Nederlands paspoort (minstens 3 maanden geldig op het moment van aankomst in Aruba) heb je geen visum nodig. Wel moet je een immigratiekaart invullen en wordt er een inreisvisum in je paspoort gestempeld.

 

Met TUI naar Aruba vliegen

Sinds enkele jaren is TUI het alternatief naast KLM voor de vluchten van Amsterdam Schiphol Airport naar Aruba. TUIfly is een dochtermaatschappij van reisgigant TUI, waar ook bekende reismerken zoals Kras onder vallen. Wie een vakantie met één van deze reisorganisaties boekt naar Aruba die zal in veruit de meeste gevallen met TUI naar Aruba vliegen. Via het reisbureau en de website van Arke kunnen er ook gewoon losse vliegtickets naar Aruba geboekt worden. Omdat de vluchten van TUI meestal niet meegenomen worden in de zoekresultaten van vliegticketsites zul je toch echt eventjes zelf moeten kijken op de TUI site en de prijzen daarna vergelijken.

Tussenlanding
Op de route Amsterdam-Aruba-Amsterdam kan er door gecombineerde vluchten een tussenlanding plaatsvinden. De tussenlanding kan ingepland worden op de route Amsterdam-Aruba en ook op de route Aruba-Amsterdam. Als de vluchtdagen niet gelijk zijn (je vertrekt en vliegt terug op andere dagen van de week) dan kun je het geluk hebben twee keer rechtstreeks te vliegen of juist de pech hebben dat je op beide vluchtschema's geconfronteerd wordt met een tussenlanding. Dat betekent dat je bijna twee uur langer in het vliegtuig zit dan wanneer je rechtstreeks zou vliegen. Tussenlandingen kunnen zowel op Curaçao (Willemstad) als op Bonaire (Kralendijk) plaatsvinden.

 

Reisklassen
TUI kent een drietal reisklassen: Economy Class, Comfort Class en Premium Comfort Class. De Star Class hebben ze tijdelijk gevoerd als hoogte klasse, maar deze is in de nieuwe configuraties komen te vervallen. De verschillen zitten vooral in de beenruimte, de bagagevrijheid en de verzorging aan boord. De beenruimte in de laagste klasse is met 76 centimeter ronduit krap te noemen. Zeker op het moment dat de stoel voor je naar achteren geklapt wordt is je bewegingsvrijheid nihil. De Comfort Class kent met 84 centimeter een acceptabele hoeveelheid ruimte. In de duurste Premium Comfort Class zit je met 94 centimeter aan beenruimte royaal. Let op, want op sommige vluchten schijnt de Premium Comfort Class de beenruimte te hebben van Comfort Class (dus 84cm ipv 94cm). Een personal entertainment is bij Premium Comfort Class inbegrepen. Bij Comfort Class kun je deze huren.

TUI versus KLM
Passagiers die gewend zijn om met KLM naar Aruba te vliegen die zullen nieuwsgierig zijn hoe TUI zich verhoudt tot de vluchten met de blauwwitte vliegtuigen van de KLM. Onze ervaring is dat KLM op veel punten toch net wat beter is dan TUI. Betere stoelen, een handigere manier om je eigen stoel uit te kiezen en in te checken, betere verzorging aan boord, een persoonlijk entertainment systeem voor iedereen, een echte business class voor wie dat wil en een goed reisschema waar voor ieder een geschikte rechtstreekse vlucht te boeken is. De enige punten waarop TUI KLM verslaat is op basis van het vliegtuig (de Boeing 787 Dreamliner) en in veel gevallen de prijs. Dan moet je echter niet teveel uitgeven aan extra’s, want anders kan de prijs onder aan de streep zomaar hoger uitvallen dan bij KLM.

 
 
Vliegtickets Aruba

vliegtickets naar Aruba
met KLM naar Aruba
met TUI naar Aruba
Reina Beatrix Airport (AUA)
goedkope vliegtickets naar Aruba
handige Aruba sites
over ons

Vliegtickets boeken

Voordelige vliegtickets naar Aruba boek je via de volgende sites:
TUI vliegtickets naar Aruba

 

Disclaimer
De informatie die op www.vliegticketsdaruba.info gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Lees alles over ons cookiebeleid.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door vliegticketsaruba.info